Direct boeken?

The Young River

The Young River is een Nederlandse Country Pop/Rock band. Met hun vrolijke muziek weten ze een zomerse sfeer neer te zetten. Met een combinatie van Banjo, Mandoline, elektrische en akoestische gitaar brengen ze de Nashville sound overal waar ze gaan.

Catchy melodieën, mooie harmonieën, veel snaargeweld en vrolijke liedjes.

De band ontstond toen drie ‘soon to be best friends’ (zanger en gitarist Nick Jongejan, drummer Gijs de Waal en bassist Timmy Steenstra Toussaint) elkaar ontmoetten op de Rockacademie in Tilburg. Toen zij erachter kwamen dat ze alle 3 dezelfde liefde deelden voor Country muziek, moesten ze wel een band starten. Na anderhalf jaar in stilte te hebben geschreven, is de band begin van het jaar de studio ingegaan met producer Robin van Loenen (Destine).

Grote voorbeelden voor de band zijn Amerikaanse artiesten zoals Hunter Hayes, Keith Urban en Florida Georgia Line. Klassieke country instrumenten worden gecombineerd met moderne rock gitaren. Elk nummer heeft zijn verhaal, variërend van intieme break-up songs tot energieke party songs.

Het doel van de band is om het Nederlandse en Europese publiek kennis te laten maken met Amerikaanse Country muziek. Deze zomer staat in het teken van de ‘You & Me Summer tour’, waar ze langs surfkampen aan de Franse kust zullen trekken ter promotie van de single.

Wij leveren artiesten die van uw avond een spetterende show maken!

Contact opnemen