Direct boeken?

Leon Priest with Rob Crosby

My digital journey to Nashville.

Trots en dankbaar wil ik het resultaat van een zeer persoonlijk project met jullie delen!

Hoe is dit ontstaan? Hiervoor neem ik jullie graag mee in mijn reis als muzikant en producer.Jarenlang hebben wij vooral gespeeld in café’s en op vele theater & festivals. We grepen alles aan dat voorbij kwam en bij ons paste en hebben op deze manier fantastische avonden mogen ervaren. Ondertussen (alweer 25 jaar geleden) leerde ik Rob Crosby kennen.Rob is een echte topmuzikant, hier vooral bekend door zijn werk voor The Common Linnets en Ilse DeLange. Ook zijn vele singles van grote countrysterren zoals Eric Paslay (2014, “Friday Night”), Martina McBride (2003, “Concrete Angel”), Andy Griggs (2000,”She’s More”) en Lee Greenwood (1990, “Holdin’ a Good Hand”) zijn van zijn hand. Verder schreef hij voor o.a. Luke Combs, Lady Antebellum, Carl Perkins, Paul Simon, Brooks & Dunn, Restless Heart en Blackhawk!

Na onze kennismaking, haalde ik hem naar Nederland voor festivals en theatershows. Samen met mijn band Desperado hebben we hem vaak mogen begeleiden en zo ontstond er al snel een muzikale klik en vriendschap. Een logisch vervolg hierop was, dat we samen gingen produceren en schrijven. Dit was over het algemeen voor andere partijen, en hierdoor groeide de wens om gezamenlijk een meer persoonlijk project te creëren.

Eerder al had ik Rex Elwell en Pam Macbeth om hulp gevraagd bij het schrijven van een tekst over mijn ervaringen van een muzikant “on the road”. Zo ontstond twaalf jaar geleden eigenlijk al een liedje, maar het kwam er niet van om dit goed uit te werken.

Onlangs raakte ik door de gevolgen van de theater- en café-beperkingen, opgelegd tijdens Corona, in een rustige periode. Daardoor bedacht ik dat het dan nu misschien eens tijd werd, om mijn liedjes onder handen te nemen. Zo kwam ik ook het liedje van twaalf jaar geleden weer tegen. Ik werd opnieuw enthousiast en het werd een fijne afleiding om aan te werken, zeker tijdens deze roerige tijden. Opnieuw nam ik contact op met Rob en ook hij werd direct enthousiast. Zo kon onze eerdere wens, om samen een meer persoonlijk project op te pakken, alsnog vorm krijgen!

 

We herschreven en produceerden mijn eerder geschreven song, naar een aangepaste, meer hedendaagse versie, hierbij bleef het oorspronkelijke “on the road” idee natuurlijk behouden.

Wat maken muzikanten mee? Hoe ervaren zij het constant onderweg zijn? Hoe gaan zij om met gemengde gevoelens door de afwezigheid van hun geliefde en hun gezin? Alles komt aan bod in deze zeer persoonlijke song!

Het liedje is volwassen geworden en is er klaar voor om aan het grote publiek te laten horen! Wij hebben er ontzettend van genoten om het te creëren en zijn blij dat onze passie voor muziek en tekst, terug te horen is in het eindresultaat.

Twenty-Five Years Ago is een ode aan het leven als muzikant, een herinnering om je passie te volgen en de wens dat iedereen met dezelfde voldoening terug mag kijken op zijn, of haar, muzikale reis!

Veel luisterplezier,

Leon with Rob (still on the road)

 

Leon Priest with Rob Crosby

Pianist zanger Producent

www.desperado-mp.nl

Rob Crosby Singer/songwriter Producer

Nashville http://www.robcrosby.com

Recording & Mastering Nashville studio,s

Billy Decker Kyle Manner

Wij leveren artiesten die van uw avond een spetterende show maken!

Contact opnemen