Direct boeken?

Desray

Het is misschien niet het genre dat we van haar gewend waren, maar wél de stijl die Desray past als de perfecte outfit. Met de single You Can Be Loved geeft ze haar nieuwe visitekaartje af. Aangenaam: Desray, voor al uw aanstekelijke countrypop vol folk-, soul- en Americana-invloeden.

De naam van Desray is al jaren een grote in het Nederlandse muzieklandschap. Nadat ze als 18-jarige de Soundmixshow won met haar vertolking van Anita Meyer kwam ze terecht in de stal van Joop van den Ende. Als zangeres van 2 Brothers On The 4th Floor scoorde ze vervolgens meerdere wereldhits en treedt Desray nog steeds veel op in binnen- én buitenland. Desray is zelfstandig ondernemer en werkt als vocal coach voor Vocal Center, het grootste netwerk van stemspecialisten in Nederland. Daarnaast geeft zij zang gerelateerde workshops aan het bedrijfsleven. De workshops zorgen voor verbinding, overwinning en vrolijkheid. “In de workshops leert men elkaar op een hele andere manier kennen dan op het werk. De menselijke kant komt meer naar boven wat voor begrip voor de ander zorgt. Zingen is een heerlijke uitingsvorm en die liefde voor zingen wil ik graag overbrengen bij mensen.”

Muziek is dus de verbindende factor en om die verbinding te blijven voelen organiseert zij ook live optredens in de vorm van intieme Huiskamerconcerten. Maandelijks presenteert ze Music Legends en Back to the Essence met band en bekende gastartiesten op verschillende locaties in het land.

Het werk met 2 Brothers On The 4th Floor doet ze nog steeds graag. “Nineties-feesten leven ontzettend onder fans en staan garant voor gezelligheid. Zolang het publiek en wij het leuk vinden, gaan we daarmee door. Het hoort bij mij maar het is niet meer mijn toekomst. Ik heb meer in me dan het zingen van dance-liedjes, wil ook werken aan nieuwe songs in de studio en lekker spelen met mijn band. De flow die ontstaat met een live band heeft iets magisch.” Dus besloot Desray op zoek te gaan naar een eigen muzikale richting, een stijl die haar nieuwe energie zou opleveren.

Juist door haar veelzijdigheid was het vinden van een eigen richting niet makkelijk. Het heeft dan ook een paar jaar geduurd tot ze bij de kern kwam. “Ik wilde iets unieks bijdragen, een stijl die ik me eigen kon maken, en vanuit mijn eigen passie en hart kunnen zingen.”

Op haar zoektocht ging ze terug naar haar roots, de muziek die haar ouders vroeger thuis draaiden: Simon & Garfunkel, Johnny Cash, Eric Clapton, The Eagles. Maar Desray zocht verder, naar artiesten van nu. Zo kwam ze terecht bij de countryband Rascal Flatts, in de VS een grote speler. Vrouwelijke inspiratiebronnen bleken zangeressen als Martina McBride, Dolly Parton, Bonnie Raitt, Carrie Underwood. Sheryl Crow en Melissa Etheridge. Daarnaast ontdekte ze de serie Nashville, en dan vooral de muziek erin. “Mooie liedjes, die me raken. Dát soort muziek wilde ik ook maken.”

De stad Nashville bleek een goede plek om te beginnen. Daar vond ze schrijfpartners, zoals de daar gevestigde Ier Don Mescall, die schreef voor artiesten als Sharon Corr (The Corrs), Ronan Keating en (daar zijn ze weer!) Rascal Flatts. Ook nam ze een duet op met Richie McDonald van de legendarische countryband Lonestar en schrijft in Nederland met Tony Cornelissen (Kane, DI-RECT, Van Dik Hout). Met producer Patrick Drabe dook ze de studio in, en samen zijn ze nu bezig haar nieuwe muzikale richting vorm te geven. In september 2018 zal haar nieuwe album gereleased worden.

Het eerste resultaat is overtuigend: single You Can Be Loved is het perfecte voorproefje van het album dat er uiteindelijk moet komen. Niet alleen past het muzikaal perfect, ook de boodschap is er een die Desray nauw aan het hart gaat. “You Can Be Loved” gaat over de minderheden in onze samenleving en de mensen die zich daarvoor inzetten, waar ik een grenzeloze bewondering voor heb. Voor mij is het belangrijk om met mijn teksten positieve gedachten de wereld in te brengen. Niet schrijven en zingen vanuit kwaadheid, maar juist vanuit liefde.” Om het idee extra kracht bij te zetten, werd de clip voor de single opgenomen in de Cocon, het centrum voor daklozenopvang in Hilversum.

Het is slechts de eerste bladzijde van het nieuwe hoofdstuk voor Desray. Stiekem droomt ze al verder, van spelen op festivals en uiteindelijk een theatertour. Met liedjes van zichzelf én anderen die haar inspireren, van krachtig naar klein en gevoelig. “Ik wil het publiek kunnen zien, en connectie maken met mensen. Een eerlijke en universele boodschap kunnen delen. Door de muziek komen we weer bij ons gevoel en kunnen we verbinding maken met ons hart. Daar haal ik zelf weer mijn kracht uit, en zo is de cirkel rond.”

Wij leveren artiesten die van uw avond een spetterende show maken!

Contact opnemen